Субота, 04.05.2024, 14:57
Ви увійшли як Гість |
Група "Гости" | RSS

Волинська область.

Луцький район .

с.Вільхівка вул.Шевченка 15

http://vilhivka.at.ua/

E-mail: vilhivka2@ukr.net








Меню сайту
Статистика
Курс Валют
Форма входу



В 10 класі нашого ліцею вчителькою історії Процюк Н. Л. був проведений урок-мітинг «Бабин Яр: без права на забуття».  Учні  ознайомились з однією із найтрагічніших сторінок нашої історії, переглянули кадри документальних хронік, фрагменти к/ф про Бабин Яр, фотографії окупованого нацистами Києва 1941 року та дізналися багато фактів про масові знищення єврейського населення. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих.
    На цьому уроці ми згадали не лише жертв війни та Бабиного Яру, а й тих громадян, які з ризиком для власного життя та життя своїх рідних, рятували євреїв від нацистського геноциду. Подвиг цих українців є прикладом справжнього героїзму, важливим моральним уроком історії. Жахливі злочини  проти людей, все побачене і почуте не залишили байдужими нікого.
 Такі заходи сприяють вихованню в молоді взаємоповаги, патріотизму, толерантності, міжнаціональної та міжрелігійної злагоди та порозуміння.

< ... Читати далі »

Просмотров: 61 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

У ліцеї до Дня вшанування пам'яті жертв Голодоморів було проведено: виховна година "Незабудька - біль душі і пам'ять серця", майстер-клас "Створення квітки незабудьки", виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури "І пам'яті свіча не згасне..."

26 листопада діти долучились до акції "Запали свічку у своєму вікні".

... Читати далі »

Просмотров: 57 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи.

Цього дня ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

В цей день у Вільхівському ліцеї були проведені хвилини пам'яті для учнів 1-11 класів. Також учні взяли участь у патріотичному  відеофлешмобі "Розриваю я пута на вічні віки, щоб жили гідно діти і пишалися мною батьки!"

Ми – УКРАЇНЦІ! І головне для нас «Дві цінності, нерозривно сплетені, як правий і лівий береги Дніпра. Як синій і жовтий кольори. Як слова Чубинського й музика Вербицького. Як дві нитки візерунка на вишиванці, де зашифровано наш генетичний код. Це гідність і свобода» (Президент України Володимир Зеленський).

... Читати далі »

Просмотров: 58 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

16 листопада, у світі відзначають Міжнародний день толерантності. Саме поняття «толерантність» з’явилося не так уже й давно. Щодо значення самого слова, то толерантність – це протилежність ворожості, антипатії, ненависті; це терпимість до людей, які чимось відрізняються від нас.

Бути людяними, вміти слухати, сприймати та розуміти, пробачати та цінувати, підтримувати та поважати один одного, – саме цьому ми намагаємося навчати наших учнів.

Щороку наш навчальний заклад приєднується до світової спільноти та проводить заходи приурочені цьому дню.

... Читати далі »

Просмотров: 48 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Учні Вільхівського ліцею взяли участь у відеофлешмобі "Мова - зброя" з нагоди Дня української писемності та мови. Вихованці шкли поширювали крилаті вислови про рідну мову. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

... Читати далі »

Просмотров: 54 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

Бажаєм вам щастя земного, здоров’я міцного,

Неба голубого, хліба запашного.

І щоб Козацькому, славному роду

Від роду і до роду не було переводу!

  

... Читати далі »

Просмотров: 50 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» – прописна істина сучасного українця. До Дня Збройних сил України, Дня українського козацтва, а також до великого свята Покрови Пресвятої Богородиці у Вільхівському ліцеї  відбулося свято – «Посвята в козачата» учнів 5 класу. 

Це дійсно велике свято для школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. Під час урочистої посвяти у козачата звучали пісні та вірші про Україну та козаків. Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

... Читати далі »

Просмотров: 54 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

      Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни.

       Наші учні  приєдналися до проведення Всеукраїнської акції «Голуб миру», де власноруч виготовили паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації.  До кожного паперового голуба прикріпили свої  листівки, в яких бажають усім людям здоров’я, висловлюють прохання зберегти мир і спокій в Україні, бо хочуть зростати здоровими і щасливими.

... Читати далі »

Просмотров: 86 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

   Поки російські окупанти нищать нашу спадщину та природу, ми, українці - незламні і продовжуємо боронити свою землю кожен на своєму фронті. Наші школярі об'єднали свої зусилля і разом тримають екологічну оборону. Під гаслом "Хай небо буде мирним, а Україна - чистою!" , враховуючи обставини воєнного часу, діти долучилися до Всесвітнього дня прибирання.

Просмотров: 76 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

   15 вересня минає 30 років світлої пам'яті заслуженого працівника культури України, почесного громадянина Волині, автораоднойменної збірки "Волинь моя", засновника і керівника аматорського хору "Хлібоар" с.Вільхівка Степана Федоровича Кривенького.

   Ліцеїсти вшанували пам'ять земляка і поклали квіти на могилу.

... Читати далі »

Просмотров: 86 | Добавил: vilhivka2 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 37 38 »
Друзі сайту

МОН

http://www.sqe.gov.ua/





Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
календар
Календарні свята та події. Спілкуємося українською
Погода
Кошик
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів
Пошук

Copyright MyCorp © 2024