П`ятниця, 26.04.2024, 12:58
Ви увійшли як Гість |
Група "Гости" | RSS

Волинська область.

Луцький район .

с.Вільхівка вул.Шевченка 15

http://vilhivka.at.ua/

E-mail: vilhivka2@ukr.net








Меню сайту
Статистика
Курс Валют
Форма входу


Головна » 2019 » Березень » 5 » Лесине слово – невмируще!
14:43
Лесине слово – невмируще!

Лесине слово – невмируще!

25 лютого  кожного року Україна, а особливо Волинь,  відзначають  чергову  річницю   від дня народження  геніальної поетеси, публіциста, перекладача Лесі Українки. У стінах нашої школи  також  було проведено  незабутнє свято.

 

Є люди як свічки-

Згорають, відходять у  небуття.

Є люди як зірки -

Горять і світять все життя.

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. Дочка Прометея, «трохи чи не єдиний мужчина на всю Україну», вона своєю жагою до життя, незламністю духу, всім своїм життям та творчістю надихнула не одну людину до боротьби. Вогонь її пісень палає вже 148 років – з такими словами до присутніх звернулися учні  9 класу, які були ведучими цього свята (Редчук І., Бортник К., сестри  Мар’яна та Юлія Данилюки, Ярема В., Мазурок С., Тимощук І., Герасимова  О., Федина М.). А другокласниці Кулипка Ліна та Вавринюк Ангеліна  інсценізували народження нової зірки української літератури – Лесі Українки.

Цікавим і неперевершеним був відеоролик про Лесю Українку за участю вчителів та працівників школи, які з великою любов’ю розповіли про життєвий  і творчий шлях поетеси, яка вела тяжку і безперервну 30-літню війну за життя.  Авторами  ролику були вчитель української мови та літератури Лащук Н.Я. і вчитель інформатики Міндюк С.О.

Потому учні декламували  поезії Лесі Українки. Усіх читців було нагороджено грамотами (а це 30 учасників) за творчий підхід, високий рівень виконавської майстерності, популяризацію  творів поетеси.

Сучасний українець просто зобов’язаний вивчати цю постать, читати твори та рівнятися на героїчний приклад цієї жінки. Її слова актуальні будуть впродовж віків, адже вони містять войовничий дух і любов до Батьківщини.

Шануймо пам'ять тих, хто зробив великий вклад у розвиток нашої культури і літератури 

Прус Віта,

 учениця 11 класу

 

 

Переглядів: 368 | Додав: sviat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту

МОН

http://www.sqe.gov.ua/





Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
календар
Календарні свята та події. Спілкуємося українською
Погода
Кошик
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів
Пошук

Copyright MyCorp © 2024